Terveiset Anjalta

Näillä sanoilla rakas ja arvostettu fengshui-opettajamme Anja Banks tervehti Fengshui Sampo ry:tä avajaistilaisuudessa 14.1.2017.


Ensinnäkin haluan sanoa kiitokseni Kirsille, Sarille ja Raulille, jotka ovat jatkaneet tämän vuosituhansia vanhan perinteen ylläpitämistä ja eteenpäin viemistä Suomessa. Kiitos myös heidän oppilailleen, jotka auttavat heitä tässä tehtävässä.

Vanhat perinteet eivät koskaan kuole, ne vain välillä siirtyvät taka-alalle odottamaan suotuisampaa aikaa. Näin tapahtui myös Master Chanin kohdalla. Hän aloitti Feng Shui opiskelun oppipoikana 14 vuoden iässä. Master Chanin ollessa noin 45 –vuotias hänen mestarinsa sanoi hänelle, että hänen on muutettava länteen ja vähitellen aloitettava siellä Feng Shuin ja muiden kiinalaisten filosofien opettaminen. Koska Master Chan oli ehtinyt opiskella kaikkia Feng Shuihin liittyviä aspekteja jo n. 30 vuoden ajan, hän ymmärsi kohtalon hänelle viitoittaman tien, noudatti mestarinsa neuvoa ja muutti perheensä kanssa Skotlantiin.

Hän perusti vaimonsa kanssa kiinalaisen ravintolan Edinburghiin. Ravintolan pitämisen ohessa hän mestarinsa ohjeiden mukaisesti opiskeli lisää, teki tutkimuksia ja horoskooppitulkintoja saadakseen tunnettavuutta. Master Chanin mestari oli myös antanut hänelle päivämäärän ja tarkat ohjeet, että tuona määrättynä päivänä ja kellonaikana Master Chanin tulisi sulkea ravintolansa ja aloittaa Feng Shuin opettaminen ja konsultaatioiden teko.  

Näin hän tekikin, mutta hän ei ollut kertonut vaimolleen mitään asiasta vaan vasta tuona määrättynä hetkenä ilmoitti tälle, että nyt laitetaan riisipadat kiinni ja lopetetaan tämä touhu.

Rouva Chanille tämä päätös ei ollut helppo ja vaimolla oli tietenkin suuri huoli perheen tulevaisuudesta. Ennusteen mukaisesti tuo päivä olisi uuden taipaleen alku, ja tuosta hetkestä eteenpäin Master Chan saisi myös käyttää mestarin titteliä. Tuona samana päivänä suurin Skotlannissa ilmestyvä sanomalehti pyysi saada tehdä Master Chanista jutun. Artikkeli ilmestyi muutaman päivä kuluttua koko etusivun kokoisena. Näin hän sai myös mainosta uuden uran aloittamiseksi.

Muutama vuosi tuon artikkelin ilmestymisen jälkeen minä olin jo valmistunut konsultiksi Lontoossa, mutta sieltä saamani tieto ei riittänyt, vaan janosin oppia lisää Lo Panin eli kiinalaisen kompassin salaisuuksista. Joten, kun oppilas on valmis hänen tarvitsemansa opettaja ilmestyy - ja Master Chan tuli elämääni.

Lo Pania, tuo konsulttien käyttämää kompassia, josta he tekevät havaintonsa, voidaan verrata suunnistajan kompassiin. Suunnistaja suuntaa kompassin avulla lähtöpisteestä ensimmäiselle rastille ja sieltä eteenpäin rastilta rastille.
Aivan samalla tavalla Feng Shui konsultin neuvot antavat asiakkaalle suunnan kohti seuraavaa etappia.

Konsultti auttaa
- asiakasta sopeutumaan ympäristöönsä
- muokkaamaan ympäristön suotuisaksi, jotta asiakas voi ponnistella kohti unelmiansa
- luomaan ympäristön, joka antaa tukea pärjäämään arkielämän haasteissa
- luomaan ympäristön, jossa voi ladata pattereita, ympäristön, jonka syliin on ihana käpertyä

Käytännössä Feng Shui on sen ikivanhojen salaisuuksien tuomista nykypäivään yhdessä maalaisjärjen kanssa. Ehdotettujen ratkaisujen on tunnuttava hyviltä, maukkailta ja saamaan aikaan tyytyväisyyden huokauksen.

Me kaikki tiedämme, että miellyttävät ja rakkaat esineet luovat hymyn huulille ja epämiellyttävät saavat suupielet alaspäin. Me tiedämme myös, että joka kerta kun katsomme jotain asiaa kotonamme, olkoonpa tunteemme asiaa kohta mikä tahansa, ulkoistamme siihen vastaavanlaista energiaa. Positiivinen energia luo siihen säteilevän valoisan auran ja negatiivinen tumman tahmaisen auran.

Feng Shui oli minulle ollut rakkautta ensi kuulemalta. Vuosia kestänyt intohimoinen rakkaus on laantunut, mutta ei sammunut, vaan muuttunut  ns. kypsän iän rakkaudeksi.

Vaikka en enää tee konsultaatioita, sillä niistä huolehtii nyt taitavat ja pätevät oppilaani ja heidän oppilaansa on Feng Shui silti osa jokapäiväistä elämääni.
Feng Shui ja kiinalainen astrologia ovat antaneet minulle ymmärryksen räätälöidä vuodesta toiseen elämääni haluamani asiat, ymmärtämään ja ylittämään tielleni tulleet esteet ja kuopat, auttanut minua kehittymään ihmisenä ja se jatkuvasti auttaa minua kulkemaan tyytyväisenä kohti tulevaisuuttani.

Onnea ja menestystä Fengshui Sampo ry:lle.